КНДР оголосила Південну Корею «ворожою державою»

17 жовтня 2024 р. 10:10

17 жовтня 2024 р. 10:10


Північна Корея оголосила Південну Корею «ворожою державою», закріпивши це в Конституції. Таку поправку внесли національні збори КНДР, як цього й хотів лідер країни Кім Чен Ин.

Північнокорейське інформаційне агентство KCNA повідомило , що військові підірвали ділянки автомобільного та залізничного сполучення з Південною Кореєю — «ворожої держави, як це визначено конституцією».

Тепер ділянки цих доріг повністю заблоковані в рамках «поетапного повного відокремлення її [північнокорейської] території» від Південної Кореї.

Минулого тижня чиновники КНДР зібралися на дводенні збори, щоб внести зміни до конституції і офіційно визначити Південну Корею як окрему країну та головного ворога.

Ще в січні 2024 року Кім Чен Ин оголосив про необхідність змін до Конституції КНДР, щоб закріпити Південну Корею як «головну ворожу країну». Він аргументував це тим, що Пхеньян більше не прагнутиме до примирення з півднем.

Конфлікт між КНДР і Південною Кореєю

З 1910 року весь Корейський півострів був частиною Японської імперії, але після капітуляції Японії в 1945 році, Корейський півострів розділили на дві частини: американські війська зайняли південну частину, а радянські — північну. У 1948 році в південній частині була створена Республіка Корея, а на півночі — комуністична Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР).

Кім Ір Сен, лідер новоствореної КНДР, розпочав Корейську війну у 1950 році, прагнучи обʼєднати обидві Кореї. Перемир'я було підписане в 1953 році, але формального завершення війни досі не було оголошено. КНДР продовжує вимагати від США виведення військ з Південної Кореї та зняття санкцій, тоді як США вимагають від КНДР відмовитися від ядерної зброї.

КНДР оголосила Південну Корею «ворожою державою»

Джерело: chas.news (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua