КНДР внесла зміни до конституції та визнала Південну Корею «ворожою державою»

17 жовтня 2024 р. 10:20

17 жовтня 2024 р. 10:20


Північна Корея визнала Південну Корею «ворожою державою» . Національні збори країни внесли відповідні поправки до конституції.

Про це із посиланням на державні ЗМІ КНДР повідомляє Reuters .

У КНДР заявили, що нещодавній підрив доріг , що ведуть до Південної Кореї, був «неминучим і законним заходом, вжитим відповідно до вимог конституції, яка чітко визначає РК як ворожу державу».

Південна Корея засудила можливий перегляд конституції, підтвердивши, що вона рішуче відреагує на подальші провокації з боку Півночі. «Ці дії спрямовані проти об'єднання і є антинаціональними, оскільки вони зраджують надії південнокорейського народу та мешканців Північної Кореї на об'єднання, що уряд рішуче засуджує» , — заявило Міністерство у справах об'єднання.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин у січні заявив про необхідність внести зміни до конституції , щоб Південну Корею було визначено «ворожою країною №1».

Нещодавно Кім Чен Ин вкотре пригрозив Південній Кореї ядерною зброєю . Він також обіцяв, що його країна збільшуватиме кількість ядерної зброї «у геометричній прогресії».

КНДР внесла зміни до конституції та визнала Південну Корею «ворожою державою»

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua