Україна та Греція підписали безпекову угоду: Афіни сприятимуть навчанню льотчиків ЗСУ на F-16

17 жовтня 2024 р. 15:28

17 жовтня 2024 р. 15:28


Загалом Україна уклала вже 27 двосторонніх угод

У четвер, 17 жовтня, у Брюсселі президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Про це повідомив Офіс президента.

З початку повномасштабного російського вторгнення Греція надає Україні військову допомогу, зокрема матеріально-технічну та навчальну. Цією угодою країна закріплює готовність забезпечувати найбільш нагальні оборонні потреби України й надалі.

Разом із партнерами Греція надаватиме додаткові ресурси для прискорення підготовки українських пілотів і технічного персоналу для західних винищувачів F-16.

Крім того, в документі йдеться про економічне партнерство, співпрацю у сфері безпеки, підтримку санкцій проти Росії, відшкодування збитків, завданих російською агресією, а також взаємодію в галузях культури, освіти та мистецтва.

Греція зобов’язується брати участь у відновленні й реконструкції України, підтримує майбутнє членство в Європейському Союзі й НАТО.

Загалом Україна уклала вже 27 двосторонніх угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією, США, ЄС, Естонією, Литвою, Польщею, Люксембургом, Румунією, Чехією, Словенією, Ірландією та Грецією.

Україна та Греція підписали безпекову угоду: Афіни сприятимуть навчанню льотчиків ЗСУ на F-16

Джерело: news.liga.net (Політика)