Інвалідність прокурора Хмельниччини. Стали відомі нові деталі резонансної справи

17 жовтня 2024 р. 15:58

17 жовтня 2024 р. 15:58


Голова Хмельницької МСЕК Тетяна Крупа своїм рішенням оформила прокурору Олексію Олійнику довічну інвалідність, однак докази про важкі травми прокурор ніде не зазначав. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у відповідь на допис Олійника.

«Інвалідність одразу 2-ї групи була оформлена прокурору Олійнику лише 19 липня 2017 року рішенням головної лікарки МСЕК Крупи з видачею довідки серії АВ № 0944598. Причому встановлена одразу довічно. І ніяких інших рішень про інвалідність або важкі травми, починаючи з 2005-го року, Олійник не представив. Тому моє твердження про корупційні зв'язки з Крупою має усі підстави», – наголосив журналіст.

Раніше Олійник відреагував на розслідування Бутусова і заявив, що «під час виконання службових обов'язків у 2005-му році отримав важку травму». Однак, за словами журналіста, прокурор мав би пройти тоді медичне обстеження, і показати, що саме було виявлено, і «документ про результати цього обстеження був би доказом».

«Олійник не розповів нічого про підстави оформлення інвалідності 2-ї групи, а перекинув відповідальність за свої вчинки на комісію та правоохоронні органи, і зробив вигляд, ніби його травма у 2005-му році це доведений факт. Ні, слова прокурора нічим не підтверджені», – підкреслив Бутусов.

Водночас, як зазначає журналіст, прокурор області не прокоментував, яка травма або захворювання спіткала на службі його дружину прокурора Ірину, яка є підлеглою Олійника.

«Виникає питання, чи можливо, що прокурори Олексій та Ірина Олійники разом займалися однією справою у одному службовому кабінеті, і отримали спільно одні й ті самі травми? Адже Ірина Олійник, за нашими даними, також оформила у Хмельницькому МСЕК інвалідність 2-ї групи на наступний рік після чоловіка - у 2018-му. У 2017-му у її декларації не було доходів від пенсії з ПФ, а у 2018-му пенсія вже нарахована», – зазначив Бутусов.

За його словами, Олійник також звернувся з позовом за справою № 686/19688/17 і отримав від Пенсійного фонду рішення про нарахування йому пенсії у розмірі 60% від доходів. Ймовірно, саме так зробила у 2018-му році і дружина Ірина, додав журналіст.

Нагадаємо, що приблизно понад 50 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність , ймовірно, через корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК. Про це повідомляв журналіст Юрій Бутусов після проведення розслідування.

Згодом генеральний прокурор України підписав наказ про проведення службового розслідування у зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Як повідомляв «Главком», керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяну Крупу та її сина – начальника обласного Пенсійного фонду Олександра Крупу викрито на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже $6 млн.

7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі. Її відправили під варту на 60 діб (до 3 грудня) із можливістю внесення застави розміром в понад 500 млн грн.

Інвалідність прокурора Хмельниччини. Стали відомі нові деталі резонансної справи

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua