У НАТО дискутують щодо запрошення України, консенсусу немає – Білий дім

18 жовтня 2024 р. 07:31

18 жовтня 2024 р. 07:31


Представник адміністрації Байдена зазначив, що щодо НАТО тривають дискусії, проте йде робота над іншими елементами Плану перемоги Зеленського

У НАТО тривають дискусії в питанні запрошення України до Альянсу. Про це заявив високопоставлений представник адміністрації президента США Джо Байдена на брифінгу щодо його запланованого візиту до Німеччини, повідомляється на сайті Білого дому .

"Серед членів НАТО ведеться дискусія щодо запрошення. Наразі немає консенсусу щодо того, щоб запропонувати Україні запрошення. Але, як ви знаєте, на саміті НАТО кілька місяців тому, у середині липня, усі 32 члени Альянсу підтвердили, що Україна перебуває на незворотному шляху до членства. Отже, питання полягає в тактиці того, як заохотити цей шлях і як досягти консенсусу щодо наступних кроків", – сказав він.

Однак посадовець запевнив, що зараз йде "активна розмова" щодо різних елементів Плану перемоги, викладеного президентом Володимиром Зеленським .

"Є певні елементи, які ми зараз виконуємо з точки зору надання додаткових військових можливостей, що також є елементом плану", – наголосив він.

Американський чиновник зазначив, що позиція США і Байдена зокрема полягає в тому, щоб "поставити Україну в позицію сили".

"Ми хочемо, щоб вона перемогла у цій війні. І ми повинні дати їй необхідні для цього можливості. Але ми не можемо зробити це поодинці. Ми маємо зробити це з нашими партнерами та союзниками, тому президент Байден закликав до Рамштайнського саміту", – сказав він.

Зустріч було відкликано, проте вона відбудеться швидше за все у листопаді , додав посадовець.

У НАТО дискутують щодо запрошення України, консенсусу немає – Білий дім

Джерело: news.liga.net (Політика)