Поки РФ веде війну в Україні, її активи будуть заблоковані, - Єврорада

18 жовтня 2024 р. 07:55

18 жовтня 2024 р. 07:55


Активи РФ залишатимуться заблокованими до завершення Росією війни.

Зокрема, у документі вказано, що російські активи будуть заблоковані до тих пір, поки Російська Федерація не зупинить війну та не виплатить компенсації.

"Відповідно до законодавства ЄС , російські активи будуть залишатися заблокованими, поки Росія не зупинить свою агресивну війну проти України та не компенсує шкоду, спричинену цією війною", - йдеться у резолюції саміту Європейської ради.

Також в опублікованому документі Рада ЄС підкреслила важливість виконання зобов'язань, що були взяті на саміті G7 в Апулії "щодо виділення разом з партнерами близько 45 млрд євро до кінця року для поточних та майбутніх бюджетних потреб та потреб на відбудову".

У зв'язку з цим Єврорада запрошує високого представника ЄС і Єврокомісію долучитися разом з Україною до реалізації "кожного зі згаданих компонентів".

Крім цього, ЄС готовий вводити нові санкції проти Росії.

"Європейський союз залишається готовим до подальшого обмеження здатності Росії вести війну, в тому числі за допомогою подальших санкцій", - зазначено у резолюції

Також у цьому ж документі Рада ЄС засудила постійні обстріли РФ критичної важливої енергетичної та цивільної інфраструктури України, руйнування портової інфраструктури та напади на комерційні суди. І додатково зазначила, що закликає до швидкого посилення військової підтримки і прискорення надання систем ППО, боєприпасів і ракет для нашої країни.

Нагадаємо, 17 жовтня в Брюсселі відбулася чергова зустріч глав держав та урядів ЄС. У ній взяв участь президент України Володимир Зеленський.

Поки РФ веде війну в Україні, її активи будуть заблоковані, - Єврорада

Джерело: censor.net