Президент США Джо Байден прибув з візитом у Німеччину

18 жовтня 2024 р. 08:51

18 жовтня 2024 р. 08:51


Президент США Джо Байден прибув до Берліна для короткого візиту, щоб обговорити вторгнення росії в Україну з лідерами Німеччини, Франції та Британії, оскільки Київ закликає західних союзників до негайних дій для припинення бойових дій.

Про це пише Reuters.

Президент США у п'ятницю вранці проведе двосторонні переговори з президентом і канцлером Німеччини, після чого планується зустріч з лідерами Німеччини, Франції та Британії.

Байден підтримує тісні робочі відносини з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, і візит розглядається частково як вияв поваги до цього партнерства перед тим, як Байден залишить посаду в січні.

Цей візит відбувається після того, як президент України Володимир Зеленський провів тур західними столицями, представляючи свій «план перемоги» щодо завершення вторгнення росії, яке триває вже понад два з половиною роки, у той час, як російські сили продовжують просуватися на сході, а попереду зима з можливими відключеннями електроенергії.

«Ситуація на полі бою в Україні, хід війни та те, як союзники можуть найкраще підтримати Україну, будуть предметом обговорення», — сказав високопоставлений чиновник адміністрації США перед поїздкою щодо зустрічі з європейськими лідерами.

Також політики обговорюватимуть ситуацію на Близькому Сході.

Президент США Джо Байден прибув з візитом у Німеччину

Джерело: chas.news (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua