Париж починає підготовку до гонки озброєнь із Росією – очільник МЗС Франції

18 жовтня 2024 р. 10:45

18 жовтня 2024 р. 10:45


Французька влада готується до гонки озброєнь з Росією. Про це заявив телеканалу LCI ​​глава МЗС Франції Жан-Ноель Барро. За його словами, для цього Париж нарощує військовий бюджет .

«Закон про військовий бюджет дозволив нашій армії відтворити свої можливості дислокування, втручання та оборони. Але де наша основна лінія оборони сьогодні? Вона на півдні та на сході України», – сказав він.
Глава відомства підкреслив, що у зв'язку з цим Франція надає Україні військову, фінансову та гуманітарну допомогу і готова робити це стільки часу, скільки потрібно.

Раніше газета Politico з посиланням на слова командувача європейського командування сухопутних військ країни генерала Бертрана Тужуза повідомляла , що Франція почне готувати армію для протистояння з Росією. Він зазначив, що ігри у війну скінчилися, тепер ворог визначений, йде підготовка людей, які « насправді воюватимуть». За даними газети, особливу роль французької армії відведено на великомасштабних навчаннях НАТО «Дакійська весна – 2025», які відбудуться наступного року в Румунії.

До слова, французька влада видала дозвіл на тимчасове перебування в країні шести російським дизертирам , які втекли з війни в Україні. Це перший значний випадок, коли групі дизертирів дозволили перебувати у країні Європейського Союзу, поки відбуватиметься розгляд їхнього подання на отримання політичного притулку.

Париж починає підготовку до гонки озброєнь із Росією – очільник МЗС Франції

Джерело: Главком