Байден прибув до Німеччини: Білий дім назвав ключові цілі візиту

18 жовтня 2024 р. 10:45

18 жовтня 2024 р. 10:45


Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден приїхав до Німеччини. Тут він зустрінеться з керівництвом ФРН, а також з лідерами інших європейських країн. Про це повідомляє Білий дім.

«Президент Байден приземлився в Німеччині, де він зустрінеться з лідерами для зміцнення зв'язків між нашими двома країнами», – зазначає пресслужба.

За словами речника Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі, Байден проведе важливі зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, канцлером Олафом Шольцом «і, звісно, також із деякими європейськими лідерами».

«Це важливий шанс подякувати німецькому народу і німецькому уряду за їхню підтримку як союзників по НАТО – і НАТО зараз сильніше, доречніше, більше, ніж будь-коли раніше - і також, щоб подякувати їм за підтримку України, оскільки Україна продовжує боротися за свій суверенітет і незалежність проти російської агресії», – сказав він.

Також сторони мають намір обговорити спільні загрози тероризму та інші транснаціональні загрози і виклики, з якими США і Німеччина разом мають справу.

Нагадаємо, президент США Джо Байден мав відвідати Німеччину до кінця цього тижня . Берлін підтвердив візиту американського президента. Це другий візит до Німеччини чинного президента США за час перебування на посаді – проте перший державний. Байден здійснив свій перший двосторонній візит у Німеччину як президент США у 2022 році на саміті G7 в Ельмау у Баварії.

Як відомо, американський лідер Джо Байден відклав поїздку до Німеччини через ураган «Мілтон», який найближчим часом мав уразити Флориду.

Раніше повідомлялося, що засідання контактної групи з питань оборони України в форматі «Рамштайн», що було заплановане у Німеччині на 12 жовтня, переноситься .

До слова, Берлін планував запросити до Німеччини президента Франції Емманюеля Макрона та прем’єр-міністра Британії Кіра Стармера, поки Байден перебуватиме в країні. Зустріч у так званому форматі «четвірки», швидше за все, буде стосуватися передусім підтримки України .

Байден прибув до Німеччини: Білий дім назвав ключові цілі візиту

Джерело: Главком