«Рухатись далі»: Байден поговорив із Нетаньягу після смерті глави ХАМАСу

18 жовтня 2024 р. 11:39

18 жовтня 2024 р. 11:39


Президент США Джо Байден особисто привітав прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу з ліквідацією глави палестинського руху ХАМАС Ях'ї Сінвара. Про це пише Axios. Як зазначається, американський лідер зателефонував голові ізраїльського уряду з борту літака на шляху до Німеччини. У розмові він назвав те, що сталося, приводом «рухатися далі».

Як зазначається, Байден протягом кількох місяців особисто домагався укладання угоди про звільнення 101 заручника, які все ще утримуються ХАМАСом, і припинення вогню в Секторі Гази. Він сподівається досягти прориву в переговорах, що зайшли в глухий кут, до того, як залишить свою посаду 20 січня. Офіційні особи Ізраїлю та США заявляють, що смерть Сінвара створює можливість наблизити це.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, коментуючи ліквідацію лідера ХАМАСу Ях’ї Сінвара, зазначив , що ворог «отримав серйозний удар». За його словами, завдання, яке стоїть перед Ізраїлем, «ще не завершене».

Нагадаємо, про вбивство глави політбюро палестинського руху ХАМАС Ях'ї Сінвара в ході ізраїльської операції в Секторі Гази стало відомо напередодні. Він очолив угруповання у серпні 2024 року після смерті Ісмаїла Ханії. У ЦАХАЛ додали, що не виявили заручників у будівлі, де було вбито палестинців. Там наголосили, що продовжують діяти у районі «з необхідною обережністю».

До слова, голова представництва палестинського руху ХАМАС за кордоном Халед Машаль очолив організацію після знищення ізраїльською армією голови політбюро ХАМАСу Ях'ї Сінвара.

«Рухатись далі»: Байден поговорив із Нетаньягу після смерті глави ХАМАСу

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua