Зі мною не консультувалися посадовці, які пропонують обміняти окуповані території на вступ в НАТО — Зеленський

18 жовтня 2024 р. 11:54

18 жовтня 2024 р. 11:54


Президент України Володимир Зеленський розповів, що з ним не консультувалися західні посадовці, які пропонують обміняти окуповані території нашої країни на членство в НАТО . Під час інтерв'ю Financial Times він наголосив, що Київ відкритий до мирних пропозицій Заходу, але лише якщо вони "реальні" і не намагаються підірвати підтримку нашої країни.

"Люди ніколи [нам] цього не говорили. Люди бояться сказати [мені], – сказав Зеленський, закликаючи цих посадовців "відкрито викласти такі заклики на стіл". — Не через якусь третю сторону. Поговоріть з нами... Бразилія, у вас є план? Чудово. Пропозиція з Китаю? Ми не проти. Але, хлопці, прошу вас, не діліть нас".

Нагадаємо, за словами оглядача ZN.UA Володимира Кравченка, адміністрація Джо Байдена вимагає від Києва погодитися на територіальні поступки Росії, пообіцявши за це Україні вступ в НАТО. Хоча неясно, чому у Вашингтоні вирішили, що Кремлю підійде такий сценарій. Паралельно з цим оточення американського лідера почало замислюватися про свою політичну спадщину , зокрема йдеться про радника президента з нацбезпеки Джейка Саллівана. Саме він може просувати запрошення нашої країни в Альянс до кінця року.

Детальніше про це — у статті "Запрошення України до НАТО. Чи увірветься вітер змін у кватирку можливостей" .

Зі мною не консультувалися посадовці, які пропонують обміняти окуповані території на вступ в НАТО — Зеленський

Джерело: zn.ua (Політика)