Шольц заявив, що блокуватиме швидке запрошення України до НАТО

18 жовтня 2024 р. 13:01

18 жовтня 2024 р. 13:01


Федеральний канцлер Німеччини виступив із критикою плану перемоги, який президент України Володимир Зеленський презентував на саміту ЄС у Брюсселі.

Шольц хвилюється, щоб війна між Росією та Україною не перетворилася на війну між Росією і НАТО . Він заявив, що ніщо не змінить його рішення відмовити Києву в постачанні крилатих ракет Taurus. «Я не вважаю такі поставки правильними, і так воно і залишиться», – сказав Шольц.

Також канцлер Німеччини має намір блокувати швидке запрошення України в НАТО. Він послався на резолюції останнього саміту НАТО у Вашингтоні, коли альянс так і не схилився на користь запрошення (проти цього виступали США і Німеччина ).

У резолюції наголошувалося, що запрошення до НАТО може відбутися тільки після того, як на це дадуть згоду всі союзники і будуть виконані всі умови прийому. До таких умов належать реформи в галузі демократії, економіки та сфери безпеки.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц знову наголосив на своїй готовності провести переговори з російським диктатором Володимиром Путіним про «справедливий мир» в Україні.

Раніше речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що російський диктатор Володимир Путін готовий поговорити з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Однак таких пропозицій не надходило від Берліна .

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявляла , що Володимир Путін відмовився обговорювати тему миру в Україні з Олафом Шольцом: «Він відмовляється прийняти мир і щодня посилає черговий сигнал на користь війни та руйнування. У ці дні він не готовий навіть говорити з канцлером Німеччини телефоном».

Також Дмитро Пєсков повідомляв , що із грудня 2022 року непублічних контактів у Путіна з Шольцом не було. До грудня 2022-го Путін і Шольц протягом усього року регулярно проводили телефонні розмови. Останні очні переговори президента РФ і канцлера ФРН відбулися в лютому того самого року.

До слова, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не підтримує план перемоги Володимира Зеленського .

Шольц заявив, що блокуватиме швидке запрошення України до НАТО

Джерело: Главком