Болгарія виділила додаткові кошти для українських школярів

18 жовтня 2024 р. 13:01

18 жовтня 2024 р. 13:01


Уряд Болгарії схвалив виділення майже 300 тис. левів на безкоштовний транспорт до школи для учнів, біженців із України з тимчасовим захистом у Болгарії. Про це пише The Sofia Globe із посиланням на урядову інформаційну службу.

Тимчасовий уряд Болгарії на своєму засіданні затвердив суму в 297 674 лев (близько 151 тис. євро) для оплати транспорту до шкіл для учнів з України, які мають тимчасовий захист у країні.

Гроші забезпечать їхнє транспортування від місць розміщення до навчальних закладів на весь новий 2024/2025 навчальний рік.

Найбільше дітей навчаються в освітніх закладах в областях Бургас та Варна. Їх зараховують до шкіл, де є вільні місця, тож частина дітей відвідує більш віддалені навчальні заклади, уточнили у Радміні. Щоб гарантувати їм доступ до освіти, уряд вирішив виділити додаткові кошти на організацію транспорту до шкіл та назад.

Фінансова допомога буде виплачена з бюджету Міністерства освіти і науки Болгарії та з бюджету п’яти муніципалітетів – Несебира, Поморіє, Варни, Аксаково та Балчика.

Нагадаємо, з 1 липня до 31 грудня 2024 року тимчасовий уряд Болгарії схвалив продовження гуманітарної допомоги для українських біженців. Механізм допомоги для біженців з України був запроваджений у 2022 році.

Болгарія виділила додаткові кошти для українських школярів

Джерело: Главком