Україна повернула тіла 501 полеглого захисника

18 жовтня 2024 р. 16:11

18 жовтня 2024 р. 16:11


Репатрійовані, зокрема, 382 тіла захисників України, які загинули на Авдіївському напрямку, 56 тіл полеглих воїнів із Бахмутського напрямку, 45 – із Мар’їнського, шість – із Вугледарського, чотири – із Запорізького, сім – із Луганського напрямку.

Також вдалося повернути одне тіло з моргу на території Росії.

Збройні сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ, після чого правоохоронці разом із судово-медичними експертами встановлять особи загиблих. Після ідентифікації тіла оборонців передадуть родинам для гідного поховання.

Зазначається, що повернення полеглих захисників відбулося завдяки взаємодії Коордштабу зі Службою безпеки України, ЗСУ , Міністерством внутрішніх справ, Офісом уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, Головним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій та іншими структурами сектору безпеки й оборони України.

Окрему подяку Координаційний штаб висловив Міжнародному комітету Червоного Хреста за сприяння в поверненні тіл загиблих воїнів.

«Главком» раніше писав, що в Україні на лінії фронту діє кілька організацій, які займаються пошуком та вивезенням тіл загиблих . Одна з найбільших – пошуковий загін «Плацдарм». Протягом останніх 10 років її керівник і засновник Олексій Юков працював на волонтерських засадах. Він зареєстрував свій загін ще у 2013 році. Завдяки донатам та фінансовій підтримці небайдужих йому вдавалось весь цей час підтримувати активну діяльність організації, ідентифікувати та повернути додому сотні тіл. Ситуація змінилася у цьому році, коли «Плацдарм» взяла під своє крило держава і хлопці почали працювати при Уповноваженому з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Україна повернула тіла 501 полеглого захисника

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua