Світовий авіаційний гігант Airbus звільняє тисячі працівників

18 жовтня 2024 р. 18:26

18 жовтня 2024 р. 18:26


Airbus бореться зі «складним діловим середовищем» та планує масові звільнення . Протягом наступних 1,5 року роботу можуть втратити 2500 працівників.Про це пише Reuters.

Європейська аерокосмічна промисловість переживає важкі часи. Корпорація Airbus оголосила про свій намір скоротити 2500 робочих місць, що становитиме 7% від загальної чисельності персоналу 35 тис. осіб. Цей крок спричинений значним зниженням замовлень на продукцію оборонного та космічного спрямування. У своїй заяві компанія наголосила на необхідності адаптуватися до «складної ситуації в бізнесі» та пояснила, що хоче «оптимізувати організацію для підвищення конкурентоспроможності в майбутньому».

Наразі відомі лише загальні рамки цієї ініціативи. Більш детальну інформацію про зачеплені країни та розподіл зусиль на різних майданчиках група надасть на початку грудня, згідно з даними профспілок.

За даними Euronews, компанія сподівається підвищити конкурентоспроможність завдяки створенню більш ефективної організаційної структури. В Airbus оголосили, що звільнення були пов'язані зі «складною ситуацією в бізнесі».

Генеральний директор Airbus Defence and Space заявив, що вся галузь зазнає труднощів, зокрема з перебоями в ланцюжках поставок та бюджетними обмеженнями. «В останні роки оборонний і космічний сектори зіткнулися з перебоями в ланцюжках поставок, швидкими змінами у військовій сфері та зростаючими бюджетними обмеженнями», – підтвердив генеральний директор Airbus Defence and Space Майк Шолхорн.

Нагадаємо, рейтингове агентство S&P Global Ratings розглядає можливість зниження кредитного рейтингу американської авіабудівної корпорації Boeing, однієї з найбільших компаній США, до найнижчого, так званого «сміттєвого» рівня.За оцінками S&P, у 2024 році відтік коштів у Boeing складе $10 млрд , і він частково пов'язаний із витратами, зумовленими страйком.

Світовий авіаційний гігант Airbus звільняє тисячі працівників

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua