"Не боягуз, але боюсь": Путін відмовився їхати до Бразилії на саміт Великої двадцятки

18 жовтня 2024 р. 21:20

18 жовтня 2024 р. 21:20


Російський правитель Владімір Путін відмовився їхати на саміт країн «Великої двадцятки» до Бразилії, де його можуть заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду При цьому він заявив, що рішення МКС «легко оминути».

Про своє рішення він розповів під час спілкування з журналістами країн БРІКС, відповідаючи на запитання одного з представників ЗМІ.

«Ми ж розуміємо, що відбувається довкола Росії. У мене з президентом Лулою чудові дружні стосунки. Ну що ж, я спеціально туди приїду, щоби порушити нормальну роботу цього форуму? Навіть якщо виключити МКС, розмови будуть лише про це. Ми фактично зірвемо роботу "двадцятки", ну навіщо?», – сказав російський диктатор.

Господар Кремля пообіцяв знайти того, хто «на високому рівні гідно представить інтереси нашої країни в Бразилії».

Водночас Путін заявив, що рішення МКС про його арешт «можна дуже легко обійти». Для цього, за його словами, «достатньо підписати двосторонню угоду, яка обмежить юрисдикцію суду».

Торік Владімір Путін не поїхав на саміт G20, який проходив у столиці Індії, уникаючи можливого політичного осуду і будь-якого ризику арешту за ордером Міжнародного кримінального суду.

Бразильський президент Лула да Сілва раніше заявив, що запросить Путіна на цьогорічний саміт . При цьому, Бразилія відверто заявляла, що навряд чи виконає ордер МКС на арешт російького міжнародного злочинця.

У червні він відвідав  Монголію, яка також є учасницею Римського статуту, і уникнув арешту. Міністерство закордонних справ України оголосило демарш монгольській стороні через відмову заарештувати Путіна.

"Не боягуз, але боюсь": Путін відмовився їхати до Бразилії на саміт Великої двадцятки

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua