Звільнено село, яке важливе для оборони Куп’янська: ГУР показало відео зачистки

18 жовтня 2024 р. 21:20

18 жовтня 2024 р. 21:20


Спецпризначенці Головного управління розвідки Міністерства оборони України звільнили та зачистили від росіян село Кругляківка Куп’янського району на Харківщині. Цей населений пункт важливим для оборони Куп’янська, повідомили в ГУР.

Зазначається, що операція із повернення контролю над Кругляківкою та околицями тривала з 7 по 14 жовтня. У зачистці брали участь воїни підрозділу “Братство” у складі Спецпідрозділу Тимура ГУР за підтримки 77 окремої аеромобільної бригади ЗСУ. Після зачистки села спецпризначенці замінували шляхи пересування росіян.

DeepStateMap

“Ворог чинив опір, намагався контратакувати, однак зазнав поразки ― штурм окупантів розвідники відбили і продовжили витискати противника”, – розповіли в ГУР.

У розвідці додали, що під час операції росіяни втратили у Кругляківці більше взводу піхоти, окупантів знищено у ближніх боях.

Також під час штурму спецпризначенці взяли у полон російських військових та отримали важливі розвідувальні дані.

Напередодні бійці ГУР зачистили від росіян 400 гектарів лісу на північ від Липців в Харківській області. Вона створює умови для подальшого витіснення російських окупантів з півночі регіону. В операції брали участь бійці підрозділів “Артан”, Kraken та Міжнародного легіону. Також українські бійці взяли в полонених.

Звільнено село, яке важливе для оборони Куп’янська: ГУР показало відео зачистки

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua