У м’ясі, яке постачали для ЗСУ, знайшли голки

18 жовтня 2024 р. 22:57

18 жовтня 2024 р. 22:57


Член Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони Геннадій Кривошея повідомив , що в м’ясі, яке постачають українським військовослужбовцям, виявили голки.

«Здогадайтесь що це? Ось таку голку виявили військові в замороженій курятині. Цікаво, що на це скаже постачальник Міт пром? Як на мене це лише підтверджує, що курочка «наркоманка» …?» – написав він.

В агенції «Державний оператор тилу» (ДОТ) прокоментували ситуацію, пояснивши, що в описах до товарів, за якими вони здійснюють закупівлю, відсутня норма щодо допустимого рівня води в м’ясі.

«Раніше ми вже ініціювали ці зміни та направили наші напрацювання до ГУР СМЗ. Щодо цього випадка. Буде проведено розслідування . Всю партію відізвали», – написали вони.

У ДОТ додали, що контрактом передбачено штраф для постачальника в розмірі 20% на всю повернуту партію м’яса.

Нагадаємо, раніше Державний оператор тилу (ДОТ) пропонує змінити підхід до закупівлі дронів для військових і створити у DOT-Chain електронну систему з цінниками, на кшталт супермаркету.

До слова, на початку 2025 року Державний оператор тилу (ДОТ) працюватиме одночасно за «старою» і новою моделями постачання. Про це йшлося на заході, який ДОТ разом з міністерством аграрної політики провели стосовно продовольчого забезпечення Збройних Сил України.

Нагадаємо, 2 серпня, Кабінет міністрів спростив постачання товарів військового призначення через митний кордон України; передбачено їхнє безперешкодне переміщення через усі відкриті пункти пропуску.

У м’ясі, яке постачали для ЗСУ, знайшли голки

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua