З російського полону звільнили активіста, правозахисника й журналіста Максима Буткевича

19 жовтня 2024 р. 00:43

19 жовтня 2024 р. 00:43


З російського полону 18 жовтня звільнили правозахисника, журналіста, активіста й співзасновника Центру прав людини ZMINA Максима Буткевича. Про це для ZMINA повідомив його батько .

Він повідомив, що отримав дзвінок від Координаційного штабу, де його поінформували про те, що його сина повернули до України в рамках обміну військовополоненими.

Згідно з інформацією від російського Міноборони , 18 жовтня відбувся обмін полоненими між Україною та Росією у форматі 95 на 95. Після обміну російські військові перебувають у Білорусі, де їм надають медичну та психологічну допомогу.

Представники української влади наразі інформацію про обмін не підтверджували.

Нагадаємо, сьогодні Координаційний штаб повідомив , що в Україну за результатами репатріаційних заходів повернули тіла 501 полеглого оборонця.

Також стало відомо, що на Бахмутському напрямку російські загарбники розстріляли , імовірно, пораненого військовослужбовця Збройних сил України, який потрапив до них у полон , правоохоронці почали розслідування .

До слова, президент України Володимир Зеленський вручив сертифікати на отримання квартир Героям України та членам родин полеглих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно.

Варто зазначити , що у Росії формально немає жодного військовополоненого. Правозахисник пояснив цинічний винахід Путіна

З російського полону звільнили активіста, правозахисника й журналіста Максима Буткевича

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua