Додому повернулось 95 українців: Зеленський підтвердив обмін військовополоненими

19 жовтня 2024 р. 00:43

19 жовтня 2024 р. 00:43


«95 наших людей знову вдома. Воїни, які захищали Маріуполь і « Азовсталь », Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину, Херсонщину», – написав президент у своєму Telegram .

Зеленський також підкреслив, що кожного разу, коли Україна рятує своїх людей із російського полону, ми наближаємо день, коли свобода буде повернута всім, хто перебуває в російській неволі.

«Дякую команді, яка займається пошуком і звільненням полонених. Робимо все, щоб витягнути всіх наших, кого утримує Росія. Вдячність воїнам, які поповнюють обмінний фонд, і всім партнерам, які допомагають», – підкреслив глава держави.

До слова, з російського полону 18 жовтня звільнили правозахисника, журналіста, активіста й співзасновника Центру прав людини ZMINA Максима Буткевича. Про це для ZMINA повідомив його батько .

Нагадаємо, сьогодні Координаційний штаб повідомив , що в Україну за результатами репатріаційних заходів повернули тіла 501 полеглого оборонця.

Також стало відомо, що на Бахмутському напрямку російські загарбники розстріляли , імовірно, пораненого військовослужбовця Збройних сил України, який потрапив до них у полон , правоохоронці почали розслідування .

Додому повернулось 95 українців: Зеленський підтвердив обмін військовополоненими

Джерело: Главком