У МЗС розповіли, як Захід має реагувати на залучення військ КНДР у війну проти України

19 жовтня 2024 р. 01:22

19 жовтня 2024 р. 01:22


Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга звернувся до Заходу із закликом про термінову реакцію на надання військової підтримки Росії з боку Північної Кореї. Він підкреслив, що Пхеньян може направити не просто добровольців, а регулярні військові підрозділи для участі у війні.

Очільник МЗС у соцмережі X заявив , що залучення військових КНДР потребує негайної відповіді від євроатлантичної спільноти. Він попередив, що Північна Корея фактично стає стороною у війні на боці Росії, і це є серйозною ескалацією з боку Москви.

"Євроатлантична спільнота має прокинутися і усвідомити, що КНДР вже вторгається у Європу разом із Росією, і діяти невідкладно. Це вимагає сильної та негайної міжнародної реакції", ‒ зазначив Сибіга.

Він також додав, що найкращою відповіддю на це загострення буде повна підтримка України та запропонованого "плану перемоги" . Міністр закликав партнерів посилити військову допомогу, зняти обмеження на далекобійні удари по російських цілях, перехоплювати ракети та дрони над Україною, а також надати Україні запрошення до НАТО.

"Треба посилити інвестиції в оборонно-промисловий комплекс України. Дійте", ‒ підсумував Сибіга.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив включення Північної Кореї у війну Росії проти України. А керівник ГУР Кирило Буданов вважає, що Північна Корея вже стала найбільшою проблемою з-поміж усіх союзників РФ. Тим часом Владімір Путін цього тижня подав до Держдуми законопроєкт про ратифікацію договору про всебічне стратегічне партнерство з КНДР.

Про зростання участі Північної Кореї в російсько-українській війні асоційована старша аналітикиня Центру "Нова Європа" Наталія Бутирська пише в статті "КНДР проти України: Путін вже в боргах перед Кім Чен Ином" .

У МЗС розповіли, як Захід має реагувати на залучення військ КНДР у війну проти України

Джерело: zn.ua (Політика)