Гарріс використала проти Трампа "зброю", якою він сам дошкуляв Байдену

19 жовтня 2024 р. 06:42

19 жовтня 2024 р. 06:42


Віцепрезидентка США Камала Гарріс висловила сумніви щодо здатності свого опонента з Республіканської партії Дональда Трампа виконувати обов'язки глави держави після низки скасованих ним передвиборчих заходів. До цього республіканець неодноразово глузував над очільником Білого дому Джо Байденом через його вік.

Її коментарі прозвучали в п'ятницю під час передвиборчої кампанії в штаті Мічиган, пише Axios.

Якщо Трамп, якому наразі 78 років, виграє вибори 5 листопада, він стане найстаршим президентом США на момент вступу на посаду, перевершивши чинного главу держави Джо Байдена, якому зараз 81 рік.

"Я чула, що його команда повідомляє про його виснаження", – заявила Гарріс. Вона наголосила, що робота президента є однією з найважчих у світі, і поставила питання: "Якщо він уже зараз виснажений передвиборчою кампанією, то чи зможе він ефективно виконувати обов'язки президента"?

Протягом останніх тижнів Трамп скасував низку інтерв'ю та публічних заходів. Зокрема він не прийшов на заплановану промову на заході Національної стрілецької асоціації, а також відмовив у двох інтерв'ю провідним засобам масової інформації.

Нещодавно Трамп також перервав свій виступ у мерії Пенсильванії, де простояв на сцені під музику понад пів години.

Питання віку і розумових здібностей Трампа постало особливо гостро після того, як Байден вийшов із передвиборчих перегонів. Гарріс, якій 60 років, оприлюднила свою медичну карту і розкритикувала Трампа за те, що він не зробив аналогічного кроку , як це зазвичай роблять кандидати в президенти.

Нагадаємо, за даними Reuters, Гарріс змінює стратегію передвиборчої кампанії , намагаючись отримати більше підтримки серед виборців-чоловіків і республіканців, а також загострюючи критику на адресу Трампа, оскільки серед демократів зростає занепокоєння на тлі опитувань, які показують, що Трамп покращує свої позиції.

Наразі, як кажуть соціологи, боротьба за Білий дім, найімовірніше, “залишатиметься непередбачуваною” до дня виборів, адже кандидати йдуть практично нарівні й значного прориву в опитуваннях не очікується.

Гарріс використала проти Трампа "зброю", якою він сам дошкуляв Байдену

Джерело: zn.ua (Політика)