Штаб-квартиру правлячої партії Японії закидали "коктейлями Молотова"

19 жовтня 2024 р. 08:28

19 жовтня 2024 р. 08:28


Невідомий чоловік кинув кілька "запальних бомб" у штаб-квартиру правлячої Ліберально-демократичної партії в Токіо у Японії. В результаті інциденту ніхто не постраждав,

Сталося це у суботу, повідомляє агентство Associated Press.

Поліція поки утримується від коментарів, пояснюючи, що триває розслідування. Згідно з інформацією японських ЗМІ, нападник був заарештований на місці події після того, як його автомобіль врізався в огорожу. Мотиви цього нападу наразі залишаються невідомими.

Штаб-квартиру правлячої партії Японії закидали "коктейлями Молотова"

Інцидент стався на тлі зростаючої критики Ліберально-демократичної партії через фінансовий скандал, пов’язаний із сумнівним фінансуванням та підозрами в ухиленні від сплати податків. Незважаючи на це, партія не дала офіційного коментаря щодо нападу, переадресувавши всі питання поліції.

Вибори до нижньої палати парламенту Японії призначено на 27 жовтня. Деякі політики, залучені до скандалу, втратили офіційну підтримку Ліберально-демократичної партії, але вирішили балотуватися як незалежні кандидати. Нещодавно партія обрала нового лідера, прем'єр-міністра Сігеру Ісібу, намагаючись оновити свій імідж. Однак, згідно з опитуваннями, рівень підтримки партії різко падає, хоча невідомо, чи вплине це на її контроль над більшістю в парламенті з огляду на внутрішні розбіжності серед опозиційних сил.

Ліберально-демократична партія майже безперервно керувала Японією протягом останніх десятиліть і відіграла ключову роль у відбудові країни після Другої світової війни, перетворивши її на одну з провідних економік світу.

Штаб-квартиру правлячої партії Японії закидали "коктейлями Молотова"

У 2022 році колишнього прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе вбили під час його публічного виступу на підтримку кандидата від правлячої партії. Нападник використав саморобну вогнепальну зброю і заявив, що мотивом нападу стала його особиста образа на Абе через зв'язок політика з Церквою об’єднання, до якої мати нападника віддала всі сімейні заощадження. Зв'язки з цією церквою, за словами деяких експертів, досі мають місце серед політиків Ліберально-демократичної партії.

Нагадаємо, новий прем'єр-міністр Японії Шігеру Ішіба заявив, що Токіо продовжить підтримку України та санкційний тиск на Росію.

Ким є новий глава уряду Японії Шігері Ішіба, які зміни відбуваються в політичному ландшафті Токіо й чого очікувати Україні від зміни кабінету в одного з її ключових партнерів ‒ розповідав посол України в Японії Сергій Корсунський у статті “В одного з партнерів України змінилася влада. Росіяни не раді” .

Штаб-квартиру правлячої партії Японії закидали "коктейлями Молотова"

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua