Ексглава ЦРУ: Ми не вірили усьому, що говорив Путін. А дарма

19 жовтня 2024 р. 16:32

19 жовтня 2024 р. 16:32


Колишній очільник ЦРУ Панетта розповів, чому США бачили, що Путін хоче відновити СРСР, але не спробували його зупинити

Для Центрального розвідувального управління США російський диктатор Володимир Путін завжди був ворогом, першочерговим інтересом якого було ослабити Штати , проте до його слів у спецслужбі була недовіра. Про це розповів в інтерв’ю ексдиректор ЦРУ і колишній міністр оборони США Леон Панетта.

Він зазначив, що коли йшлося про Центрально-Східну Європу, Америку від часу встановлення вертикалі влади Путіна на початку 2000-х найбільше хвилювало, що він прийшов в Кремль, щоб відновити СРСР. У Штатах бачили, що диктатора РФ робить усе в цьому напрямку, каже Панетта.

Проте, за його словами, через недовіру ЦРУ до слів Путіна, США також не повірили йому 2008-го, коли той відкрито казав, що нападе на Україну, якщо вона спробує вступити в НАТО.

"Ми не вірили усьому, що говорив Путін. Зокрема, тому, що казав про колишні республіки СРСР, які отримали незалежність. А дарма. Ми завжди сприймали колишні радянські республіки як суверенні, які будують власні держави після колапсу СРСР. Цю державність, на думку лідерів США, не можна скасувати ні тоді, ні у майбутньому", – сказав ексглава ЦРУ.

Ексглава ЦРУ: Ми не вірили усьому, що говорив Путін. А дарма

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua