Представниця Держдепу прокоментувала збільшення повідомлень про ймовірні випадки корупції в Україні

19 жовтня 2024 р. 16:52

19 жовтня 2024 р. 16:52


Заступниця держсекретаря США з питань громадської безпеки, демократії та прав людини Узра Зея вважає, що повідомлення про ймовірні випадки корупції в Україні є свідченням боротьби з нею та роботи незалежних ЗМІ. Про це вона розповіла у розмові з Радіо Свобода.

«Я думаю, що те, що ми все більше дізнаємося про корупцію в Україні, пояснюється тим, що влада вживає заходів для притягнення винних до відповідальності задля зміцнення антикорупційної системи, а також тим, що українські незалежні ЗМІ та громадянське суспільство також проливають світло на ці зловживання», – сказала вона.

Представниця Держдепу вважає, що підняття України в щорічному рейтингу Transparency International протягом останніх років говорить про наполегливість, винахідливість і рішучість антикорупційних зусиль України.

Узра Зея нагадала, що лише з минулого року зусилля антикорупційних відомств заощадили уряду близько 89 мільйонів доходів.
Вона також відзначила схвалення українським парламентом ключових законів, які посилюють антикорупційні гарантії в Україні.

«Це стосується й закону про перезавантаження митниці , який президент Зеленський підписав 17 жовтня. Це важлива сфера, де інституції, що генерують дохід, справді потребують захисту від корупції, що зрештою допоможе Україні виграти війну, виграти майбутнє та забезпечити довгострокове стійке процвітання», – додала вона.

Україна отримала 36 балів зі 100 в Індексі сприйняття корупції за 2023 рік і стала 104-ю серед 180 країн. Зростання на три бали стало одним із найкращих результатів у світі, повідомила у січні міжнародна організація Transparency International .

Як зауважив виконавчий директор Transparency International Ukraine Андрій Боровик, Україна продемонструвала непоганий результат цьогоріч і прогресивну динаміку за 10 років.

Представниця Держдепу прокоментувала збільшення повідомлень про ймовірні випадки корупції в Україні

Джерело: Радіо Свобода Україна

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua