У Костянтинівській громаді на Донеччині триває обов'язкова евакуація

19 жовтня 2024 р. 17:23

19 жовтня 2024 р. 17:23


На тлі постійних обстрілів на Донеччині продовжується обов'язкова евакуація жителів Костянтинівської громади. Першочергово вивозять дітей та маломобільних літніх людей . До початку заходів у громаді перебувало близько 2000 дітей, наразі залишається понад 200. Виїхати сім’ям допомагають поліцейські.

Про це повідомляє пресслужба МВС .

Через загострення ситуації примусова евакуація родин з дітьми триває з 26 серпня. З домашніми улюбленцями та іграшками малеча залишає рідні оселі, бо залишатися – смертельно небезпечно.

Екіпаж «Білий янгол» та спеціально сформовані евакуаційні групи безпечно вивозять дітей з батьками на броньованих авто, вдягнувши на них захисні комплекти – дитячі шоломи та бронежилети.

«Щодня ворог хаотично б’є з усіх видів озброєння по житлових кварталах Костянтинівки. Є перебої зі світлом, зв’язком. А малеча має жити в безпеці та нормальних умовах», - зазначив заступник начальника поліції Костянтинівки Олексій Фролов.

Костянтинівка - промислове місто на Донеччині, одне з найбільших міст області. До війни вважалася столицею скляної промисловості України. Тут працювали заводи чорної та кольорової металургії, розвивалася хімічна промисловість. У мирний час там проживало близько 78 тисяч населення, у всій громаді - понад 84 тисячі. Костянтинівка - важливий транзитний залізничний вузол, тому просування ворога у тому напрямку  дуже небезпечне.

Зараз у місті та околицях, за даними Донецької ОВА, проживає близько 18 тисяч людей. Дехто з них не бажає виїжджати: значна частина міста - приватний сектор з невеликими забудовами, і покидати свої будинки люди не хочуть.

За словами переселенців з Костянтинівки, які покинули її 1 жовтня, після їхнього від'їзду на вулиці, де жила сім'я, у середмісті, залишилося три цілих будинки. Будинок переселенців також знищено.

Нагадаємо, у Донецькій області триває евакуація дітей з 28 населених пунктів. Зазначається, що евакуацією з Лиманської, Іллінівської, Мирноградської, Гродівської, Новогродівської, Селидівської та Курахівської територіальних громад займаються 20 евакуаційних груп поліції та ДСНС. Серед них: “Білі янголи”, парамедики поліції спільно з працівниками ДСНС, евакуаційні групи “Фенікс”, патрульні та представники військових адміністрацій.

У Костянтинівській громаді на Донеччині триває обов'язкова евакуація

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua