Юристи Bihus.Info спільно з NGL.media дотисли розірвання договору на 8,12 млн грн із тендерною змовницею

19 жовтня 2024 р. 17:38

19 жовтня 2024 р. 17:38


Про це повідомляють юристи проєкту “Свої Люди” (Bihus.Info) з посиланням на відповідь Державної аудиторської служби України та даними з порталу Prozorro.

Раніше журналісти NGL.media з’ясували , що Пасічнянська сільська рада на Івано-Франківщині оголосила про намір укласти угоду на капітальний ремонт місцевої початкової школи за 8,12 млн грн з приватною підприємицею Тетяною Федорак . За два тижні до того Тетяну Федорак було оштрафовано АМКУ на 68 тис. грн за змову на торгах від управління Нацполіції Івано-Франківської області.

Вже за тиждень, 23 серпня, Тетяна Федорак завантажила свої документи для участі у торгах Пасічнянської сільради. Було порушено й закон «Про захист економічної конкуренції», який забороняє змовникам отримувати конкурентні підряди протягом 3 років після отримання відповідного штрафу.

Після заяв юристів проєкту “Свої люди” (Bihus.Info) , Державна аудиторська служба України повідомила, що замовник із підрядником розірвали договір за згодою сторін. Договір виконати не встигли, а отже, гроші сплачені не були.

Звернутись за юридичною консультацією і з’ясувати, чи є в певному кейсі корупційне правопорушення, або ж отримати допомогу з подачею заяви про злочин, може кожен журналіст і активіст – через пошту [email protected] .

Юристи Bihus.Info спільно з NGL.media дотисли розірвання договору на 8,12 млн грн із тендерною змовницею

Джерело: bihus.info

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua