Міноборони відреагувало на заяви про злам "Резерв+": На безпеку це не вплинуло

19 жовтня 2024 р. 18:45

19 жовтня 2024 р. 18:45


Після того, як було виявлено розсилку сторонніх файлів через підроблений бот, міністерство оборони звернулося до Telegram, і компанія видалила бот

Це повідомлення з’явилося у відповідь на інформацію, що нібито Telegram-бот "Резерв+" викрадав дані своїх користувачів.

Про це в ефірі Київ 24 також повідомляв експерт з кібербезпеки Костянтин Корсун.  За його словами, бот залишився активним в Telegram на пристроях українців, через що поширюється шкідливе програмне забезпечення, яке може красти дані.

У Міноборони пояснили, що на початку запуску застосунку "Резерв+" у травні техпідтримка надавалась через Telegram, але після оцінки ризиків від використання месенджера, його підтримку припинили.

"Чат-бот було видалено із застосунку, а також видалено альфа-імʼя бота. Проте це створило можливість для проросійських шахрайських груп, які скористалися колишнім альфа-іменем для створення нового фейкового бота", – йдеться у повідомленні.

Після того, як було виявлено розсилку сторонніх файлів через підроблений бот, міністерство оборони звернулося до Telegram, і компанія видалила бот.

"Важливо підкреслити, що це ніяк не вплинуло на безпеку застосунку "Резерв+". Усі дані користувачів передаються до реєстру "Оберіг" винятково у зашифрованому вигляді. Сам "Резерв+" не зберігає жодних даних про користувачів", – підсумували у відомстві.

Міноборони відреагувало на заяви про злам "Резерв+": На безпеку це не вплинуло

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua