Росіяни зламали «Резерв+»? Міноборони пояснило, що трапилося із застосунком

19 жовтня 2024 р. 18:55

19 жовтня 2024 р. 18:55


Вона з’явилася на тлі поширення в мережі слів експерта з питань кібербезпеки Костянтина Корсуна, який в етері телеканалу «Київ» сказав , що чат-бот застосунку нібито вийшов з-під контролю через можливий злам.

За його словами, цей чат-бот залишився в месенджері Telegram на пристроях українців. І через нього нібито поширюють шкідливе програмне забезпечення, що викрадає всю інформацію з пристроїв. Так ця інформація начебто потрапила до проросійського хакерського угруповання.

У Міноборони пояснили, що під час запуску «Резерв+» у травні технічну підтримку користувачів здійснювали, зокрема, через Telegram, однак після аналізу ризиків від використання месенджера відмовилися.

«Чат-бот було видалено із застосунку, а також видалено альфа-імʼя бота. Проте це створило можливість для проросійських шахрайських груп, які скористалися колишнім альфа-іменем для створення нового фейкового бота», – кажуть у міністерстві.

Коли ж там виявили розсилку сторонніх файлів через цей фейковий бот, Міноборони звернулося до компанії Telegram, яка видалила бот.

«Важливо підкреслити, що це ніяк не вплинуло на безпеку застосунку «Резерв+». Усі дані користувачів передаються до реєстру «Оберіг» винятково у зашифрованому вигляді. Сам «Резерв+» не зберігає жодних даних про користувачів», – запевняє міністерство.

Як повідомлялося, у жовтні цього року у застосунку Міноборони «Резерв+» стане доступний сервіс рекрутингу . З цим оновленням з’являться актуальні вакансії у військових частинах ЗСУ, що дозволить користувачам застосунку швидше знаходити місце своєї майбутньої служби.

До слова, станом на 14 жовтня до центрів української армії звернулися майже 21 тис. громадян . Протягом минулого тижня – 804 особи. Зазначається, що з усіх 20 954 звернень 5 230 осіб уже стали кандидатами до лав Сил оборони. Найбільше запитів надійшло на посади водіїв, штабних працівників та операторів БпЛА.

Росіяни зламали «Резерв+»? Міноборони пояснило, що трапилося із застосунком

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua