«Приват24» не працюватиме одну ніч: у чому причина

19 жовтня 2024 р. 19:49

19 жовтня 2024 р. 19:49


У ніч проти 20 жовтня державний Приватбанк проводитиме регламентні роботи у застосунку «Приват24». Сервіси будуть на паузі до 07:00. Про це повідомляє пресслужба Приватбанку.

«Друзі, в ніч на 20 жовтня 2024 року Приватбанк проводить планові регламентні роботи своїх систем та сервісів. Тож з 00:00 і до 07:00 години ранку, банк тимчасово призупинить операції з платіжними картками та платежі клієнтів у Приват24 для фізичних осіб. Аналогічний «тайм-аут» триватиме у роботі мережі банкоматів, терміналів самообслуговування та POS-терміналів банку», – повідомили в пресслужбі.

За даними компанії, регламентні роботи необхідні, щоб забезпечити безперебійну роботу та безпеку операцій із платіжними картками.

«Зазвичай регламентні роботи ми робимо у нічний час, коли більшість клієнтів не проводять операцій. Якщо у період проведення робіт ви плануєте скористатися Приват24 чи мережею безготівкової оплати – радимо зробити це заздалегідь, чи провести після завершення робіт», – пояснили в банку.

Зауважимо, що востаннє регламентні роботи банком проводились в ніч на 22 вересня.

Раніше Нацбанк вперше оприлюднив інформацію про обсяги переказів бізнесу та населення .

Нагадаємо, за сім місяців 2024 року українські банки заробили майже 120 млрд грн . На Приватбанк припадає 40% від прибутку всіх банків, а найбільше виріс МТБ – аж у 13 разів.

Як повідомлялося, єдиним законним засобом платежу в Україні є гривня , і це залишається принциповою позицією НБУ. Криптовалюта таким засобом не є.

До слова, міжнародні резерви Національного банку станом на 1 жовтня 2024 року за попередніми даними становлять $38,9 млрд. У вересні вони знизилися на 8,1% .

«Приват24» не працюватиме одну ніч: у чому причина

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua