Маск обіцяє давати щодня мільйон доларів одному з тих, хто підпише його петицію

20 жовтня 2024 р. 13:35

20 жовтня 2024 р. 13:35


Американський підприємець Ілон Маск пообіцяв до президентських виборів щодня роздавати мільйон доларів одному з підписантів його петиції на підтримку Конституції США. Він заснував America PAC, організацію політичних дій, яка діє на підтримку кампанії кандидата у президенти Дональда Трампа, пише Reuters .

"Перша та Друга поправки [до Конституції] гарантують свободу слова та право носити зброю. Підписуючись нижче, я висловлюю свою підтримку Першій та Другій поправкам", — йдеться у петиції Маска.

Агентство зазначає, що America PAC допомагає мобілізувати та реєструвати виборців у "хитких" штатах, у яких вирішуватиметься доля виборів. Проте є ознаки того, що організації важко досягти своїх цілей.

Вказується, що під час заходу на підтримку Трампа у Пенсильванії учасники мали підписати петицію, яка дозволяє America PAC отримати контактні дані більшої кількості потенційних виборців. На цьому ж заході Маск вручив перший чек на мільйон доларів чоловіку на ім’я Джон Дрегер.

Ці гроші є одним з прикладів того, як Маск використовує свої надзвичайні статки, аби вплинути на президентські перегони у США. Згідно з федеральними звітами, підприємець вже надав щонайменше 75 мільйонів доларів America PAC.

Раніше Трамп заявляв, що у разі своєї перемоги створить комісію з ефективності уряду на чолі з Маском. Підприємець погодився очолити орган та заявив, що йому не потрібні "ні плата, ні звання, ні визнання".

Маск обіцяє давати щодня мільйон доларів одному з тих, хто підпише його петицію

Джерело: zn.ua (Політика)