Топ-бригади ЗСУ: командир «Хартії» озвучив свій рейтинг

20 жовтня 2024 р. 15:12

20 жовтня 2024 р. 15:12


Командир 13-ї бригади Нацгвардії «Хартія» полковник Ігор Оболєнський назвав топ-бригади Збройних сил України. Свою думку він озвучив у інтерв’ю «Українській правді».

«Це 3-тя окрема штурмова бригада, Кирило Верес, командир батальйону К-2 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи, Роберт Бровді Мадяр – засновник підрозділу «Птахи Мадяра», 92-га окрема штурмова бригада імені кошового отамана Івана Сірка та 100-та окрема механізована бригада», – сказав Ігор Оболєнський.

Комбриг «Хартії» також наголосив, що військовим важливо не лише обмінюватися досвідом, а й вчитися у ворога.

полковник Ігор Оболєнський

«У тринадцятій бригаді Нацгвардії «Хартія» в цілодобовому режимі вивчають дії ворога.  Як противник атакує і як обороняється, яку тактика застосовує, як ховається від дронів, що йому вдається, а що не вдається – і так аж до аналізу погодних умов та часу активності й відпочинку ворога. Така рутинна робота допомагає бригаді системно планувати операції та берегти особовий склад захисників від зайвого ризику для життя», – зауважив Оболєнський.

Раніше боєць 3-го батальйону « Свобода » Бригади наступу НГУ «Рубіж», у минулому професійний гуморист та учасник «Ліги Сміху», а нині військовий Владислав Первак Первухін розповів, ким із командирів ЗСУ захоплюється .

Раніше екскомандир «Айдару» розповів, що треба робити українцям, щоб дожити до перемоги .

Також Білецький пояснив, що вважатиме перемогою України у війні.

Топ-бригади ЗСУ: командир «Хартії» озвучив свій рейтинг

Джерело: Главком