Президентка Грузії на мітингу звернулася до Зеленського

20 жовтня 2024 р. 21:48

20 жовтня 2024 р. 21:48


У неділю, 20 жовтня, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі звернулася до президента України Володимира Зеленського. Її слова пролунали на мітингу у Тбілісі « Грузія обирає ЄС». Про це повідомляє Sova.

Як пише видання, під час звернення до Зеленського Зурабішвілі наголосила, грузинський народ знає, що боротьба України проти російського вторгнення – це, зокрема, боротьба за свободу Грузії.

«Хочу звернутися до Володимира Зеленського – звідси, від вашого (людей на площі, – ред.) імені, і сказати йому – ми знаємо, що він бореться за нас і переможе. І ми разом підемо до Європи», – заявила глава Грузинської держави.

Крім того, звернувшись до президентки Молдови Майї Санду, в країні якої сьогодні проходять президентські вибори та референдум за ЄС, Зурабішвілі побажала її державі європейської перемоги.

A river of people in Tbilisi today, as the country will vote in its historic election in six days. People took to the streets to demonstrate that the only future they envision is with the EU! 🇬🇪🇪🇺 pic.twitter.com/eBDNq0OVRN

«Майя, сьогоднішній день, я сподіваюся, стане днем твоєї перемоги та днем перемоги європейського референдуму. Ми разом увійдемо до Європи», – заявила вона.

Також президентка Грузії звернулася і до міжнародних партнерів країни – ЄС та США. Зурабішвілі впевнена, що грузинська держава увійде до Європейського блоку.

«Хочу звернутися до наших партнерів – європейців чи американців – і сказати, що ми будемо такими партнерами та такими союзниками, які їм і не снилися. Коли ми увійдемо до Європи, а ми увійдемо до Європи! І не хотілося б від вас у ці дні чути щось на кшталт «якщо» або «у тому випадку, якщо», оскільки все й так ясно: Грузія здобула перемогу, і перемогло її майбутнє», – додала вона.

Раніше українські і грузинські вболівальники разом заспівали легендарну пісню про Путіна.

Президентка Грузії на мітингу звернулася до Зеленського

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua