Апеляційна палата залишила відстороненою заступницю прокурора Запорізької області

21 жовтня 2024 р. 12:08

21 жовтня 2024 р. 12:08


Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін рішення, яким до 4 грудня відсторонили Наталю Максименко від посади заступниці прокурора Запорізької області. НАБУ і САП підозрюють її у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 17 жовтня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відсторонив Максименко від посади до 4 грудня. Її захисник подав на це рішення апеляційну скаргу.

«Ухвалу слідчого судді ВАКС від 4 жовтня 2024 року, якою підозрювану (Максименко – ред.) відсторонено від посади заступника керівника Запорізької обласної прокуратури, залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення. Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає» , – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на «гарячому» заступницю прокурора Запорізької області. Пізніше їй повідомили про підозру в одержанні $40 тис. неправомірної вигоди. За версією слідства, заступник керівника обласної прокуратури висловила прохання надати неправомірну вигоду та фактично отримала неправомірну вигоду у розмірі $40 тис. за вирішення питання щодо зміни підслідності у кримінальному провадженні, забезпечення скасування арешту майна особи та не притягнення до кримінальної відповідальності за іншими статтями щодо яких здійснюється досудове розслідування.

Апеляційна палата залишила відстороненою заступницю прокурора Запорізької області

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)