Кабмін призначив Олександра Перцовського головою правління "Укрзалізниці": чим він відомий (фото)

21 жовтня 2024 р. 13:42

21 жовтня 2024 р. 13:42


За даними ЗМІ, Перцовський став відомим завдяки своїй високій зарплаті на посаді першого заступника генерального директора "Укрпошти". В "Укразалізниці" він працює з 2020 року.

Євген Лященко, який до цього обіймав посаду голови правління з березня 2023 року, продовжить свою роботу в компанії як член правління до закінчення контракту. Також з посад членів правління було звільнено Володимира Крота, Ореста Логунова та Антона Мішина.

Олександр Перцовський працює в Укрзалізниці з 2020 року, раніше він був членом правління і відповідав за пасажирський напрямок. У розпорядженні Кабінету Міністрів також зазначено, що Лященка, Крота, Логунова, Мішина і Перцовського було звільнено відповідно до пункту 1 статті 36 Кодексу законів про працю України.

Таким чином, Олександра Перцовського офіційно призначено головою правління акціонерного товариства "Укрзалізниця" на три роки, а Євген Лященко залишатиметься членом правління до 31 березня 2025 року. У розпорядженні також згадується, що голова наглядової ради "Укрзалізниці" уповноважений підписати контракт із Перцовським.

Що відомо про Олександра Перцовського

За даними ЗМІ, Олександр Перцовський з 2010 по 2016 рік працював у Deutsche Post DHL Group, одній з найбільших логістичних компаній світу. За шість років він пройшов шлях від консультанта до керівника з розвитку бізнесу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні зі штаб-квартирою в Сінгапурі.

Влітку 2020 року Перцовський був одним із шести основних кандидатів на посаду керівника АТ "Укрзалізниця".

Фото: УНІАН

З жовтня 2016 року Перцовський обійняв посаду першого заступника генерального директора "Укрпошти". Він став відомим завдяки високій зарплаті, подібно до свого начальника Ігоря Смілянського. За інформацією Національного агентства із запобігання корупції, у 2017 році 32 співробітники "Укрпошти" отримували зарплату понад 1 мільйон гривень.

Олександр Перцовський

В "Укрпошті" Перцовський працював із жовтня 2016 року

Нагадаємо, "Укрзалізниця" підготувала проєкт нової тарифної реформи , що стосується перевезень вантажів. Так, компанія планує підвищити вартість перевезень будівельних матеріалів на 52%, руди і вугілля — на 7%, повернення порожніх вагонів — на 67%.

Кабмін призначив Олександра Перцовського головою правління "Укрзалізниці": чим він відомий (фото)

Джерело: focus.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua