Скандал навколо Спецтехноекспорту. Умєров: Буданов залишиться на посаді

21 жовтня 2024 р. 18:12

21 жовтня 2024 р. 18:12


Команда Рустема Умєрова запустила аудит компанії та передала її під безпосереднє управління Міноборони

Кирило Буданов залишиться на посаді начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони після скандалу навколо компанії Спецтехноекспорт, яка накопичила перед державою понад 800 млн грн боргу. Про це в інтерв’ю виданню The Washington Post повідомив міністр оборони Рустем Умєров .

Він розповів, що деякі західні партнери скаржилися на роботу із закупівельною компанією Спецтехноекспорт або STE, яка від 2022 року контролювалася ГУР.

3 жовтня Українська правда оприлюднила розслідування , в якому йдеться, що компанія укладала договори на купівлю зброї за завищеними цінами й не завжди виконувала мільярдні контракти. Після цього Умєров запустив аудит Спецтехноекспорту та передав його під безпосереднє управління Міноборони.

Умеров додав, що порадив Буданову зосередитися "на розвідці, а не на закупівлях". Після скандалу зі Спецтехноекспортом у медіа з’явилася інформація, що очільника ГУР можуть звільнити. Однак Умєров сказав, що Буданов, харизматичний генерал з великою популярністю, "залишиться на своїй посаді".

Скандал навколо Спецтехноекспорту. Умєров: Буданов залишиться на посаді

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua