Угорщина блокує нові санкції проти росії, до питання планують повернутися за кілька місяців – ЗМІ

21 жовтня 2024 р. 18:21

21 жовтня 2024 р. 18:21


Країни Євросоюзу хочуть відновити дискусії про нові санкції проти росії у січні, коли Угорщина перестане головувати в Раді ЄС.

Про це повідомляє Politico .

За даними журналістів, в останні місяці тему запровадження санкцій фактично заблокував уряд Угорщини на чолі з прем'єром Віктором Орбаном.

Очікується, що після того, як головування у Раді ЄС перейде до Польщі, ЄС повернеться до обговорення цього питання. Варшава, зокрема, хоче використати своє шестимісячне головування, щоб посилити контроль над російським паливом.

Йдеться про запровадження більш суворих перевірок походження газу, що надходить на територію Європи.

«Імпорт російських енергоносіїв зростає. Це поганий знак. Нам потрібно з цим розібратися», – сказав нещодавно міністр з питань клімату та довкілля Польщі Кшиштоф Болеста.

При цьому наголошується, що Євросоюзу для ухвалення будь-яких нових санкцій все одно потрібно буде подолати опір Угорщини, навіть якщо Будапешт більше не буде контролювати процес переговорів.

Нагадаємо, що у червні Рада Європейського Союзу офіційно затвердила 14-й пакет санкцій проти росії. Він включає обмежувальні заходи щодо ще 116 фізичних та юридичних осіб, а також галузеві санкції.

ЗМІ також повідомляли, що в ЄС узгодили нові санкції проти Ірану за передачу ракет рф.

Угорщина блокує нові санкції проти росії, до питання планують повернутися за кілька місяців – ЗМІ

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua