Запровадження санкцій щодо олігарха-втікача Геннадія Боголюбова: у СБУ прокоментували їх перспективу

21 жовтня 2024 р. 18:24

21 жовтня 2024 р. 18:24


У ЗМІ оприлюднили відомості про сплату податків в Росії двома компаніями, які належали бізнесмену Геннадію Боголюбову та олігарху Ігорю Коломойському . У Службі безпеки України відреагували на цю інформацію.

Йдеться про ТОВ «Южгазэнерджи» та ТОВ «Кейтеринг – Юг». Ці компанії раніше входи до групи компаній JKX Oil & Gas Limited, яка зараз має британську реєстрацію.

Водночас ТОВ «Южгазэнерджи» та ТОВ «Кейтеринг – Юг» були нещодавно націоналізовані росіянами. Водночас лише у 2022 році компанія «Южгазэнерджи» сплатила понад 400 мільйонів рублів податків та зборів до російського бюджету.

«Загалом, за кілька років, бізнес-структури, пов'язані з українськими олігархами, перерахували мільйони доларів російській державі», – йшлося в розслідуванні РБК– Україна.

У відповідь на опубліковані дані в СБУ заявили , що їх врахують під час здійснення оперативно-службової діяльності Служби безпеки.

«Викладену інформацію враховано в ході здійснення оперативно-службової діяльності Служби безпеки України та у разі отримання фактичних даних щодо вчинення правопорушень віднесених до компетенції СБ України, буде вжито відповідних заходів правового реагування», – повідомила спецслужба на порталі «Доступ до правди» у відповідь на запит стосовно перспектив запровадження антиросійських санкцій проти Боголюбова та Коломойського.

До слова, до компетенції СБУ належить право ініціювання запровадження антиросійських санкцій до осіб, що можуть бути причетні до фінансування країни-агресора.

Запровадження санкцій щодо олігарха-втікача Геннадія Боголюбова: у СБУ прокоментували їх перспективу

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua