Зеленський анонсував 800 млн доларів від США на виробництво дронів

21 жовтня 2024 р. 21:18

21 жовтня 2024 р. 21:18


Сполучені Штати планують окремий пакет допомоги на виробництво дронів в Україні, заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 21 жовтня.

Про це він повідомив, коментуючи останнє рішення Вашингтона надати Україні оборонний пакет на 400 мільйонів доларів.

«Готується і ще окремий пакет – фінансування на виробництво українських дронів, 800 мільйонів доларів. Україна вдячна за цю підтримку», – заявив він.

Зеленський вказав на важливість змоги України захищати власний суверенітет «попри будь-які загрози політичного характеру у світі».

За його словами, під час зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном сторони обговорили втілення плану перемоги.

«Ми потребуємо рішучості партнерів, і особливо на тлі інформації про нову роль Північної Кореї у підтримці Росії. Очевидно, що Путін боїться миру й саме тому шукає, як посилити агресію та залучити на фронт тепер і Північну Корею», – додав президент.

Раніше 21 жовтня голова Пентагону Ллойд Остін під час зустрічі із президентом Зеленським повідомив про новий пакет військової допомоги від США на 400 мільйонів доларів.

До нього увійшли, зокрема, боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS, протитанкові ракети, бронетранспортери, гранати та обладнання.

Як зазначили в Міністерстві оборони США, від квітня 2022 року Остін майже щомісяця скликав Контактну групу з питань оборони України ( формат «Рамштайн» ) – коаліцію з близько 50 країн з усього світу, які допомагають Україні боротися з російською агресією.

Зеленський анонсував 800 млн доларів від США на виробництво дронів

Джерело: Радіо Свобода Україна

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua