Польща хоче отримати таємні додатки до Плану перемоги – МЗС країни

21 жовтня 2024 р. 23:59

21 жовтня 2024 р. 23:59


МЗС Польщі буде говорити з цього приводу з українською стороною, заявив Теофіл Бартошевський

Польща хоче ознайомитись із таємними додатками до Плану перемоги, який минулого тижня публічно презентував президент Володимир Зеленський . Про це у коментарі виданню PAP повідомив заступник міністра закордонних справ країни Теофіл Бартошевський.

Він зазначив, що Польща не входить до переліку тих держав, які отримали повну інформацію про План перемоги. Презентуючи документ, Зеленський стверджував, що його повний текст оприлюднюватися не буде, а таємні додатки до окремих пунктів отримають лише певні партнери, від яких залежить його виконання.

Як він пояснив: "Якщо в тій чи іншій країні, навіть серед наших близьких партнерів, немає чим нас посилити, навіщо давати додаток".

"Ми надали Україні військову допомогу у найбільш важливий спосіб, тому що коли Німеччина говорила про те, щоб відправити їм каски, ми відправили 320 танків. Тому наш внесок, очевидно, був значним, особливо на початку [повномасштабного вторгнення], коли він був найбільш необхідним", – заявив Бартошевський.

Ось чому, продовжив він, "з усією впевненістю ми повинні мати доступ до цих файлів".

"Звичайно МЗС Польщі буде говорити з цього приводу з українською стороною, тому що ми перебуваємо в постійному спілкуванні", – наголосив заступник міністра закордонних справ країни.

Польща хоче отримати таємні додатки до Плану перемоги – МЗС країни

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua