Лекорню назвав можливе залучення військових із КНДР поворотним моментом у війні в Україні

22 жовтня 2024 р. 11:17

22 жовтня 2024 р. 11:17


Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню вважає, що план перемоги України , представлений минулого тижня президентом Володимиром  Зеленським є «початком політичного шляху», повідомляє телеканал TF1 .

За його словами на цьому шляху Франція «повинна взяти на себе відповідальність за допомогу Україні в довгостроковій перспективі, і перш за все вирішити питання майбутнього».

«Уявлення про припинення вогню для Києва ставить питання про звичайне стримування, яке дає змогу перешкоджати новій російській агресії, і це питання, яке вже має бути розглянуте», - заявив він.

Міністр зазначив, що «колись Україна знову буде говорити з Росією», оскільки план перемоги передбачає відвоювання захоплених територій.

«Складність моменту, в якому ми перебуваємо, полягає в тому, що ми повинні прийняти баланс сил», - сказав він.

Говорячи про те, чи варто Франції вводити війська в Україну Лекорню відповів, що французька влада дискутувала щодо цього питання, але поворотним моментом може стати залучення до війни з боку Росії Північної Кореї.

«Очевидно, що відносини та взаємозалежність із Пхеньяном, який поставляв зброю місяцями, але також Тегераном, створюють інтернаціоналізацію цієї напруженості у сфері безпеки», - сказав він.

Міністр додав, що поки не готовий коментувати залучення військових із КНДР глибше, оскільки французька розвідка ще збирає дані про цей факт. Водночас Лекорню зазначив, що імовірність залучення північнокорейських військових його не дивує, оскільки нестача особового складу є слабким місцем Москви, яка останнім часом пропонувала чималі гроші кому-завгодно для поповнення лав її армії.

«Нам потрібно зрозуміти, про що йдеться. Чи це допомога за лінією фронту для матеріально-технічної підтримки, чи зобов’язання на фронті?», - додав він.

Минулого тижня керівник ГУР МО Кирило Буданов повідомив, що КНДР може відправити для підтримки РФ в Україну близько 11 тисяч своїх військових . Майже таку саму цифру назвали у розвідці Південної Кореї — 12 тисяч. Натомість і НАТО, і міністр оборони США Ллойд Остін заявили, що не можуть підтвердити відправку північнокорейських військових до Росії для подальшої участі у війні в Україні.

Про зростання участі Північної Кореї в російсько-українській війні асоційована старша аналітикиня Центру "Нова Європа" Наталія Бутирська розповідає у статті "КНДР проти України: Путін вже в боргах перед Кім Чен Ином".

Лекорню назвав можливе залучення військових із КНДР поворотним моментом у війні в Україні

Джерело: zn.ua (Політика)