Заступник Кличка написав заяву про звільнення після розслідування Bihus про нерухомість його родини та друзів

22 жовтня 2024 р. 12:04

22 жовтня 2024 р. 12:04


Заступник мера Віталія Кличка Володимир Прокопів написав заяву про відставку після розслідування журналістів Bihus. Info про купівлю нерухомості його родичами та друзями.

Він повідомив про це у Facebook.

У першій частині розслідування Bihus. Info йдеться про те, що родичі Прокопіва (серед них його тесть та теща Андрій та Стелла Штурмай, дружина Віра) за роки його роботи у Київраді та КМДА скупили «цілий банк» комерційної та житлової нерухомості. При цьому, зазначають журналісти, хронологія та спосіб появи цих активів, як і джерела фінансування, інколи під питанням.

У другій частині йдеться вже про двох друзів столичного чиновника, які через приватні компанії отримали у власність щонайменше шість об'єктів нерухомості, які раніше належали місту.

«За всі роки своєї публічної діяльності, роботи в органах місцевого самоврядування, на державній службі я завжди був відкритим до журналістів. Що, власне, вони і підтвердили у своєму матеріалі. Я не маю чого приховувати, тому і сам, коли почали телефонувати родичам та моїм друзям, запросив їх на чесну розмову. Майже дві години я відповідав на усі запитання, які цікавили журналістів. Я з повагою ставлюся до роботи правоохоронних органів та інших контролюючих державних служб. Тому, якщо останні будуть вбачати у моїх діях ознаки порушень, готовий і відкритий до перевірки» , – написав він.

На розслідування відреагував Віталій Кличко. Він повідомив, що відсторонив Прокопіва та закликав правоохоронні та антикорупційні органи перевірити факти, викладені журналістами.

Нагадаємо, навесні начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський звільнився після публікації розслідування Bihus. Info про його незадеклароване майно. Кличко також закликав правоохоронців розібратися .

Заступник Кличка написав заяву про звільнення після розслідування Bihus про нерухомість його родини та друзів

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua