Yonhap: Сеул може дати Україні зброю або відправити розвідників у відповідь на дії КНДР

22 жовтня 2024 р. 12:16

22 жовтня 2024 р. 12:16


Зараз Південна Корея постачає Україні лише гуманітарну допомогу

Південна Корея може передати Україні зброю для оборони та нападу. Також Сеул може відправити в Україну своїх розвідників, повідомляє Yonhap News Agency із посиланням на неназваного високопоставленого представника президента країни.

Подробиць про те, постачання якої саме зброї обговорює влада Південної Кореї, не повідомляються. Весь період повномасштабної війни країна постачала Києву лише гуманітарну допомогу.

Але, за словами неназваного співрозмовника Yonhap в уряді, оборонна зброя переважатиме над наступальною. При цьому спочатку Південна Корея розгляне можливість її непрямого постачання Україні.

Також обговорюється можливість відправлення групи розвідників, які спостерігатимуть за північнокорейськими солдатами або братимуть участь у їхніх допитах.

"Існує ймовірність відправки в Україну особового складу для моніторингу тактики та бойових можливостей північнокорейських спецпідрозділів, які спрямовуються на підтримку Росії", — сказав анонімний співрозмовник.

Такі заяви прозвучали на тлі поглиблених відносин Північної Кореї та Росії. Президентська Рада національної безпеки Південної Кореї скликала засідання, щоб оцінити ситуацію. Напередодні південнокорейська розвідка доповіла, що КНДР вирішила направити до РФ близько 12 000 військових, у тому числі 1500 вже розгорнуто Далекому сході.

Рада нацбезпеки Південної Кореї заявила, що це "значна загроза безпеці" для країни та всього світу, а також "кричуще порушення" резолюцій Радбезу ООН, які забороняють військову співпрацю з Північною Кореєю.

"Уряд закликає до негайного виведення північнокорейських військ... Якщо незаконне військове співробітництво між Північною Кореєю і Росією продовжиться, [Південна Корея] не стоятиме осторонь, а рішуче відреагує у співпраці з міжнародною спільнотою", — сказав заступник радника з національної безпеки Кім. Те Хе.

Yonhap: Сеул може дати Україні зброю або відправити розвідників у відповідь на дії КНДР

Джерело: news.liga.net (Політика)