У ТЦК на Полтавщині військовозобов'язаний наклав на себе руки: подробиці інциденту

22 жовтня 2024 р. 13:03

22 жовтня 2024 р. 13:03


В обласному ТЦК запевняють, що жодного фізичного чи психологічного тиску на чоловіка не було. До пункту попереднього збору його доставила поліція, оскільки військовозобов'язаний перебував у розшуку.

На Полтавщині у приміщенні одного з ТЦК чоловік скоїв самогубство. До пункту попереднього збору військовозобов'язаних його доставила поліція, оскільки він перебував у розшуку. Про це повідомив Полтавський обласний ТЦК та СП у вівторок, 22 жовтня.

"21 жовтня в одному з технічних приміщень пункту попереднього збору військовозобов'язаних було виявлено тіло чоловіка з явними ознаками того, що він сам вкоротив собі віку. Слідів насилля виявлено не було", — йдеться у заяві ТЦК.

У ТЦК на Полтавщині військовозобов'язаний наклав на себе руки: подробиці інциденту

Фото: Скриншот

На місце події одразу викликали правоохоронців, які розпочали слідчі дії.

Чоловік відмовився проходити ВЛК після того, як його доставили до ТЦК. Було складено відповідний акт і готувалось повідомлення до поліції про вчинення ним кримінального правопорушення за статтею 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу).

В обласному ТЦК заявили, що громадянин уже мав судимість за даною статтею. У 2023 році він був засуджений на три роки позбавлення волі з одним роком випробувального терміну, який завершився у вересні цього року.

У військкоматі запевняють, що жодного фізичного чи психологічного тиску на чоловіка не чинили — він очікував оформлення документів на пункті збору.

За даним інцидентом порушено кримінальну справу, ведеться службове розслідування для з'ясування всіх обставин.

Нагадаємо, 19 жовтня під Одесою знайшли тіло бізнесмена Геннадія Бейбутяна , який очолював громадську організацію, що допомагала патрулювати місто під час комендантської години та супроводжувала працівників ТЦК.

Юрист Дмитро Франчук розказав, що не можна робити військовозобов'язаному , якщо зупинили представники ТЦК.

У ТЦК на Полтавщині військовозобов'язаний наклав на себе руки: подробиці інциденту

Джерело: focus.ua