Зеленський про вступ Північної Кореї у війну: Ми б’ємо у дзвони

22 жовтня 2024 р. 15:27

22 жовтня 2024 р. 15:27


Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому Північна Корея погодилася надати Путіну свої війська. «Я думаю, через гроші. Північна Корея – дуже бідна. Вони своїх людей відправлятимуть на фронт…», – зазначив глава держави у понеділок, 21 жовтня, під час зустрічі з журналістами, на якій був присутній «Главком».

За даними Зеленського, українська розвідка і раніше фіксувала присутність військових цієї країни на окупованих територіях. «Чесно кажучи, ми фіксували офіцерів, технічний персонал, мені здається, на тимчасово окупованих територіях. Я думаю, вони направили офіцерів через те, щоб їхні офіцери зрозуміли, що відбувається спочатку, а потім відправляти контингент», – уточнив президент.

При цьому Зеленський вважає, що Росія в цій ситуації орієнтується на реакцію Китаю на її провокації: «Щодо КНДР. РФ так обережно з цією тематикою носяться, я думаю, щоб Китай жорстко не реагував. Мало того, дуже обережно сприймають цю тематику і ЄС, і Сполучені Штати. Зверніть увагу. Дуже стримано. Але ми б'ємо у дзвони, тому що ми знаємо, що для нас це ризики».

Глава держави відзначає: Південна Корея також володіє даними про те, що КНДР допомагає росіянам і снарядами, і зброєю, і військовими. «У нас нормальний діалог з ними (Південною Кореєю, – «Главком») . У принципі, вони нас підтримують », –уточнив президент.

До слова, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов раніше заявляв , що зараз на сході Росії перебуває близько 11 тис. північнокорейських піхотинців, які проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні. Згодом Північна Корея «відкинула звинувачення» з боку Південної Кореї та України в тому, що вона відправляє солдатів воювати на боці Росії у війні проти України, стверджуючи, що її відносини з Москвою є «легітимними й заснованими на співпраці».

The Guardian пише , що Росія може відправити військових Північної Кореї на зимові штурми Покровська в Донецькій області чи на інші важливі ділянки фронту на сході України.

Зазначимо, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін заявляв , що північнокорейські спеціалісти вже давно співпрацюють із Росією у військовому напрямі, зокрема протиповітряній обороні та інженерії, тому присутність солдатів КНДР на війні проти України не є новою. За його словами, бойові якості солдатів можуть бути не на найвищому рівні, однак їхня участь усе одно може мати значний вплив на фронт.

Зеленський про вступ Північної Кореї у війну: Ми б’ємо у дзвони

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua