Корупційний скандал на Миколаївщині: ЗМІ оприлюднили фото керівниці обласного МСЕК та її сина

22 жовтня 2024 р. 15:27

22 жовтня 2024 р. 15:27


Керівницю Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи викрито на корупційних схемах для ухилянтів. У неї знайдено понад $450 000, а в її сина – російський паспорт. Згідно з Державним реєстром декларацій, йдеться про Бєлякову Віру Геннадіївну.

У декларації фігурантки за 2015 рік зазначені чоловік Геннадій Максименко та син Олексій Максименко. Обидва чоловіки мають російський паспорт.

Корупційний скандал на Миколаївщині: ЗМІ оприлюднили фото керівниці обласного МСЕК та її сина фото 1

Джерело Liga.net у правоохоронних органах підтвердило , що йдеться про Віру Бєлякову. Співрозмовник надав журналістам її фото з сином.

Віра Бєлякова разом із сином

Ще одне фото Бєлякової оприлюднили в соцмережах.

Віря Бєлякова

Нагадаємо, що в ході розслідування корупційної схеми ухилення від мобілізації проведено обшуки в очільниці Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи. Під час обшуків за кількома адресами у керівниці Миколаївської обласної МСЕК та її сина – інтерна медичного вишу, знайдено понад $450 тис. та колекцію ювелірних виробів. Також у її сина вилучено паспорт громадянина Росії, який був отриманий у колишньому генконсульстві РФ в Одесі.

Нині вирішується питання щодо повідомлення чиновниці про підозру та подальшого обрання запобіжного заходу.

Як відомо, Міністерство охорони здоровʼя провело перевірки та скасувало висновки про встановлення інвалідності 74 військовозобовʼязаним Хмельницьким МСЕК . Міністерство охорони здоров’я України на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 серпня 2023 року «Про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», введеного в дію Указом Президента України від 12 вересня 2023 року № 576/2023 проведено перевірки обґрунтованості рішень про встановлення інвалідності чоловікам у віці від 18 до 60 років, прийнятих у період дії правового режиму воєнного стану в Україні з 27.09.2023 по 10.11.2023 (розглянуто комісією – 53 734 справ, відібрано для перегляду – 781 справ).

Корупційний скандал на Миколаївщині: ЗМІ оприлюднили фото керівниці обласного МСЕК та її сина

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua