МСЕК ліквідують до кінця року – Верховній Раді та МОЗ доручили розробити законопроєкт

22 жовтня 2024 р. 18:27

22 жовтня 2024 р. 18:27


МСЕК ліквідують наступного року – Верховній Раді та МОЗ доручили розробити законопроєкт

Також планується цифровізація МСЕК та перегляд "необґрунтованих рішень" стосовно інвалідності посадовців і аудит відповідних пенсійних нарахувань

Згідно з указом , РНБО доручило Верховній Раді спільно з Міністерством охорони здоров’я розробити законопроєкт, який передбачає ліквідацію МСЕК з 31 грудня 2024 року.

"РНБО визначила перелік рішень, які повернуть справедливість. Затвердив їх указом", – написав голова держави.

Зокрема йдеться про цифровізацію процесів проходження всіх етапів МСЕК, реальну перевірку декларацій членів комісій, перевірку й перегляд "необґрунтованих рішень" стосовно інвалідності посадовців і аудит відповідних пенсійних нарахувань.

Також Зеленський анонсував законодавчі зміни для "невідкладного реформування" системи медико-соціальної експертизи в Україні, а також перегляду системи й механізму нарахувань пенсійних виплат чиновникам державних органів.

Водночас президент додав: "Але вважаю, що відповідальність за ситуацію зараз має бути персональною".

Голова держави доручив прем'єру Денису Шмигалю "розв’язати проблему" на рівні центральних органів виконавчої влади, зокрема відповідних міністерств й зазначив, що потрібні кадрові рішення.

На засіданні були доповіді очільника Служби безпеки України Василя Малюка та міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка щодо перевірок і розслідування кримінальних правопорушень.

Зеленський зауважив, що було встановлено "багато фактів порушень та очевидно фальшивих інвалідностей посадовців".

Щодо кроків на урядовому рівні доповідали прем'єр, міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

МСЕК ліквідують до кінця року – Верховній Раді та МОЗ доручили розробити законопроєкт

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua