Зловживання в МСЕК: Зеленський каже про «непереконливі» доповіді голів МОЗ та Мінсоцполітики

22 жовтня 2024 р. 20:10

22 жовтня 2024 р. 20:10


Відомо про «сотні» фактів необґрунтованих інвалідностей у посадовців митниці, податкової, структур Пенсійного фонду та місцевих адміністрацій, заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 22 жовтня.

Зеленський висловив думку, що система медико-соціальних експертних комісій має бути ліквідована.

«Але для реальних і саме системних змін треба провести повну цифровізацію всіх етапів роботи щодо встановлення інвалідності. Урядовцям – у Мінцифри, у цифровій команді Міністерства оборони – є кому забезпечити відповідні зміни», – сказав він.

Голова держави заявив, що в уряду «небагато» часу на те, щоб виправити ситуацію, коли посадовці незаконно отримують інвалідність. Натомість люди, які дійсно її мають, не можуть отримати відповідний статус і виплати.

Він також згадав про засідання Ради національної безпеки і оборони:

«Була доповідь на РНБО голови Служби безпеки України Малюка та міністра внутрішніх справ Клименка щодо перевірок і розслідувань, які вже тривають. Були, на жаль, дуже непереконливі доповіді міністра охорони здоров’я України та міністра соціальної політики України».

Зеленський додав, що на засіданні РНБО також обговорювали ситуацію в органах прокуратури, і підтвердив, що генеральний прокурор Андрій Костін за підсумками розмови написав заяву про звільнення.

РНБО заявило , що на засіданні щодо ситуації з медико-соціальними експертними комісіями міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та міністерка соціальної політики Оксана Жолнович «поінформували щодо кроків, які мають бути зроблені на урядовому рівні».

За підсумками засідання Зеленський увів у дію рішення Ради, яка перадбачає, зокрема, ліквідацію МСЕК із наступного року.

Міністерство охорони здоров’я 10 жовтня повідомляло про розробку законопроєкту, який передбачав реформування системи медико-соціальної експертизи.

Зловживання в МСЕК: Зеленський каже про «непереконливі» доповіді голів МОЗ та Мінсоцполітики

Джерело: Радіо Свобода Україна

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua