Коли північнокорейські війська прибудуть на Курщину: Буданов дав прогноз

22 жовтня 2024 р. 22:31

22 жовтня 2024 р. 22:31


Перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області завтра, 23 жовтня, щоб допомогти РФ відбити наступ ЗСУ на території Росії. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Warzone.

За словами Буданова поки невідомо, скільки їх буде і як вони будуть екіпіровані. «Перші підрозділи ми чекаємо завтра на Курському напрямку. Побачимо через пару днів», – додав він.

Нагадаємо, південнокорейські ЗМІ заявили, що Сеул може відправити військових і розвідників до України після того, як Північна Корея направила війська для підтримки Росії у війні.

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов раніше заявляв, що зараз на сході Росії перебуває близько 11 тис. північнокорейських піхотинців , які проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Як повідомлялося, Північна Корея відправила до Російської Федерації пілотів , які можуть літати на російських військових літаках.

Зазначимо, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін заявляв, що північнокорейські спеціалісти вже давно співпрацюють із Росією у військовому напрямі, зокрема протиповітряній обороні та інженерії, тому присутність солдатів КНДР на війні проти України не є новою. За його словами, бойові якості солдатів можуть бути не на найвищому рівні, однак їхня участь усе одно може мати значний вплив на фронт.

Тим часом Північна Корея відкинула звинувачення з боку Південної Кореї та України в тому, що вона відправляє солдатів воювати на боці Росії у війні проти України, стверджуючи, що її відносини з Москвою є «легітимними й заснованими на співпраці». А відповідну інформацію про війська у КНДР називали «безпідставними чутками».

До слова, Росія може відправити військових Північної Кореї на зимові штурми Покровська в Донецькій області чи на інші важливі ділянки фронту на сході України. Таку версію наводить The Guardian.

Коли північнокорейські війська прибудуть на Курщину: Буданов дав прогноз

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua