Звільнено голову Центральної МСЕК та низку чиновників МОЗ – Ляшко

23 жовтня 2024 р. 02:15

23 жовтня 2024 р. 02:15


У вівторок, 22 жовтня, після засідання РНБО було звільнено керівництво Центральної медико-соціальної експертної комісії та керівників департаменту МОЗ, який відповідає за координацію діяльності МСЕК.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко та прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляють у Telegram.

«Медико-соціальна експертиза має проводитись прозоро і справедливо, бути орієнтованою на людину. Корупції і зловживанням в ній не має бути місця. Абсолютно підтримую сьогоднішнє рішення РНБО, яке передбачає ліквідацію медико-соціальних експертних комісій з 31 грудня 2024 року та повну цифровізацію проходження всіх етапів» , - написав Ляшко.

Згідно зі словами керівника МОЗ, на тлі скандалу із фейковими інвалідностями було звільнено:

  • керівника Центральної медико-соціальної експертної комісії МОЗ України,
  • керівника Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ,
  • голову Науково-дослідного інституту реабілітації осіб з інвалідністю Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова
  • працівників Міністерства охорони здоров'я України, які відповідали за цей напрям.

Крім того, Шмигаль поінформував, що «буде проведена перевірка і перегляд необґрунтованих рішень щодо інвалідності, які були видані МСЕК, особливо це стосується посадовців. Всі перевірки будуть здійснені в термін не пізніше трьох місяців. Усі ці заходи мають бути реалізовані оперативно, щоб усунути ганьбу, яка відбувається в МСЕК».

Нагадаємо, засідання РНБО, присвячене цьому питанню, відбулося вчора, 22 жовтня . Після нього Зеленський підписав указ , який передбачає ліквідацію всіх МСЕК.

Згодом Зеленський заявив, що доповіді голови МОЗ Віктора Ляшка та міністра соцполітики Оксани Жолнович, представлені на засіданні РНБО щодо діяльності МСЕК, були «дуже непереконливими» .

Вчора також стало відомо, що генеральний прокурор Андрій Костін подає у відставку .

Раніше повідомлялося, що 50 прокурорів Хмельницької області оформили групу інвалідності за допомогою керівниці обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, яку викрили на незаконному збагаченні .

Звільнено голову Центральної МСЕК та низку чиновників МОЗ – Ляшко

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua